ARTIKL

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja Shop d.o.o., Godovič 155, 5275 Godovič; Slovenija utvrđeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 14/2003) i sukladno Obveznom zakoniku (Narodne novine br. 83/2001) dana 27. 6. 2004. te vrijede slijedeći opći uvjeti poslovanja:
 
Preambula
Shop d.o.o. je ovlašten za ekskluzivnu prodaju i zastupanje Engelbert Strauss proizvoda u Hrvatskoj pod robnom markom "Engelbert Strauss". Ugovori sastavljeni na temelju ovih općih uvjeta poslovanja sklapaju se samo između tvrtke Shop d.o.o. i njenih kupaca. Engelbert Strauss ni u jednom trenutku nije ugovorna strana.
 
Katalog
Katalog sadrži glavne informacije o proizvodima, prikazane su fotografije modela kako bi se informiralo o izgledu proizvoda. Nijanse boja i izgled proizvoda mogu se razlikovati od stvarnog stanja proizvoda. Prodavatelj za to vrijeme ne mijenja navedene cijene (u cijene nije uračunat PDV). O grešci u katalogu prodavatelj mora obavijestiti kupca najkasnije po primitku narudžbe.

Dostava
Brza dostava: svi proizvodi na zalihama bit će isporučeni u roku od 15 dana. Prodavatelj isporučuje robu u cijelosti ili u djelomičnim isporukama. Rok isporuke je 15 dana od primitka narudžbe, odnosno maksimalno 3 mjeseca u izvanrednim okolnostima. Prodavatelj isporučuje robu ako je dostupna. Ako prodavatelj ne može isporučiti robu u roku od 3 mjeseca, ugovor se raskida. Prodavatelj će uz pošiljku priložiti račun, opće uvjete ugovora i druge dokumente (jamstveni list, ...), ako je tako propisano propisom, osim ako je kupac već primio dokument. Radnje prilikom dostave robe za kupca mogu obavljati svi koji žive ili rade na označenoj adresi.

Ugovorni odnos
Kupoprodajni ugovor je sklopljen kada prodavatelj zaprimi narudžbu, osim ako prodavatelj u najkraćem mogućem roku obavijesti kupca da određene robe nema na raspolaganju ili ga u najkraćem mogućem roku obavijesti da ne prihvaća narudžbu (postojeća dugovanja, nedostatci,... .).

Zaštita osobnih podataka
Kupac dopušta prodavatelju obradu osobnih podataka u statističke svrhe i slanje promidžbenih poruka. Kupac dopušta prodavatelju prosljeđivanje osobnih podataka dobavljaču u inozemstvu, koji se mogu koristiti pod istim uvjetima kao i za prodavatelja.
Više molimo pročitajte u odjeljku Zaštita osobnih podataka.

Odgovornosti prodavatelja
Prodavatelj odgovara za nedostatke proizvoda i za jamstvene obveze u skladu sa zakonom. Uvjeti jamstva vidljivi su iz jamstvenog lista (vrijedi za proizvode koji imaju jamstveni list) kojeg kupac dobiva prilikom isporuke robe. Jamstvo vrijedi godinu dana, računajući od datuma isporuke robe. Servis temeljem jamstvenog zahtjeva obavlja sam prodavatelj. Prodavatelj nije dužan voditi računa o posebnim potrebama kupca u vezi s korištenjem robe i ne odgovara za štetu nastalu nemogućnošću korištenja robe. Istrošenost uslijed korištenja ne može biti razlog za reklamaciju.

Uvjeti plaćanja
Za fizičke i pravne osobe koje nemaju ugovor s nama i/ili nisu stalni kupci u pravilu je potrebna avansna uplata. Robu u vrijednosti do 420 EUR možemo poslati i pouzećem za plaćanje prilikom preuzimanja za tvrtke, samostalne poduzetnike i fizičke osobe. Tvrtke koje s nama imaju sklopljen Ugovor plaćaju robu prema predračunu u roku od 30 dana. Prodavatelj nije dužan isporučiti robu ako kupac ne podmiri dospjelu obvezu. Ako kupac kasni s plaćanjem, duguje i zakonske zatezne kamate i troškove slanja opomena.

Prava kupca
Kupnja je potpuno bez rizika: ukoliko niste zadovoljni primljenom robom, možete je vratiti neiskorištenu u roku od 14 dana na adresu: Shop d.o.o., p.p. 1, 10104 Zagreb. Vraćeni proizvodi moraju imati sve originalne etikete i moraju  biti zapakirani u originalnu ambalažu i poslani kao paket bez otkupnine (ako sami šaljete povrat o svom trošku). Za besplatan povrat molimo najavu na mail: info@strauss.hr kako bi mogli naručiti prikup robe na željenoj adresi. Prodavatelj vraća već izvršene uplate najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju odnosno primitka vraćenih proizvoda. Ukoliko je kupac neopravdano vratio robu, prodavatelj se brine o skladištenju robe, a kupcu zaračunava nastale troškove skladištenja. Kupac robu vraća u originalnoj ambalaži s priloženom dokumentacijom. Izjave, komentare ili primjedbe u vezi oglašavanja ili ugovora kupac šalje na adresu Shop d.o.o., p.p. 1, 10104 Zagreb ili na broj telefona 01 / 690 0000.

Troškovi dostave
Troškovi dostave iznose 4,76 EUR + PDV ukupno 5,95 € po narudžbi. Ukoliko se pošiljka isporučuje u više paketa, plaća se samo jedna dostava. Ne naplaćujemo troškove dostave za narudžbe iznad 150,00 EUR.

S PDV-om ili bez PDV-a?

Za svoje kupce fizičke osobe možemo navesti cijene s PDV-om.

Odaberite: