ARTIKL

Zaštita osobnih podataka

Politika privatnosti
Informacije o zaštiti podataka

Tvrtka Shop d.o.o., Godovič 155, 5275 Godovič, poštuje Vaše pravo na privatnost i teži najvišoj razini zaštite Vaših osobnih podataka. Stoga se prilikom pružanja naših usluga putem ove web stranice obvezujemo postupati u skladu sa zakonima i propisima koji definiraju zaštitu osobnih podataka, a posebice u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o elektroničkim komunikacijama i Opće uredbe o zaštiti podataka EU.

Svrha ove Izjave o zaštiti osobnih podataka je informirati vas o svrhama u koje će vaši osobni podaci biti prikupljeni i kako će se koristiti, te koja su vaša prava u odnosu na podatke koje imamo o vama i kako ih ostvariti.

Nekoliko informacija o pažljivoj zaštiti vaših podataka i apsolutnoj povjerljivosti pri rukovanju vašim podacima:

Što su osobni podaci?
Osobni podaci su informacije koje se mogu pohraniti u naš računalni sustav kao na primjer, vaše ime, adresa, broj telefona i adresa e-pošte.

Kada koristimo i obrađuje vaše osobne podatke?
Znamo koliko vam je važno pažljivo postupati s vašim osobnim podacima. Budući da je zaštita podataka jedan od naših glavnih prioriteta, strogo poštujemo zakonske odredbe Zakona o zaštiti podataka i Zakona o elektroničkim komunikacijama, Općom uredbom o zaštiti podataka EU. U načelu, možete posjetiti našu web stranicu bez ostavljanja osobnih podataka.

Shop d.o.o. koristi osobne podatke i informacije koje nam date za obradu narudžbi, isporuku robe i plaćanje.

Što Shop d.o.o.  radi s vašim osobnim podacima?
Osobni podaci (npr. adresa te druge informacije koje dobivamo od vas) spremaju se u naš računalni sustav, prije svega za obradu vaših narudžbi i za potrebe komunikacije s kupcima ili naručiteljima kataloga.

SHOP d.o.o. se obvezuje da će prikupljene osobne podatke koje ćete dostaviti putem web stranice koristiti u skladu s ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka, da Vaše osobne podatke neće prodavati, posuđivati ili na bilo koji drugi način prosljeđivati trećim osobama, osim u zakonski određenim slučajevima.

Voditelj obrade osobnih podataka
Voditelj zaštite vaših osobnih podataka je dostupan na slijedećoj adresi:
SHOP d.o.o., Godovič 155, 5275 Godovič, e-mail: direktor@shop.si, telefon: +386 5 37 34 000, odgovorna osoba Darko Rebec.

Svrha obrade podataka i vrste osobnih podatakaSvi osobni podaci koje nam dostavite tretirat će se povjerljivo i koristit će se samo u svrhe za koje su dostavljeni. Ukoliko postoji potreba za daljnjom obradom Vaših podataka u drugu svrhu, prethodno ćemo Vas kontaktirati i zatražiti Vašu privolu.

Posjet web stranici
Svaki put kada posjetite web stranicu tvrtke SHOP d.o.o., log datoteka web poslužitelja automatski se pohranjuje na web poslužitelju (npr. IP broj - broj koji identificira pojedinačno računalo ili drugi uređaj na mreži; verzija preglednika, vrijeme posjeta itd.). Ove podatke obrađujemo u svrhu upravljanja statistikom posjećenosti na našoj web stranici.

SHOP d.o.o. Ovako prikupljene podatke ne obrađuje zasebno i ne povezuje ih s drugim podacima.

Ovi se podaci obrađuju na temelju Vaše privole, pri čemu svoju privolu za primanje oglasnih poruka možete povući u svakom trenutku. Dodatne informacije o vašim pravima u vezi s izravnim marketingom dostupne su pod "Vaša prava".

Online kupnja
Na našoj web stranici možete kupiti proizvode i usluge. U tu svrhu SHOP d.o.o. od vas prikuplja sljedeće podatke koje dobrovoljno dajete:

ime i prezime ili naziv,
e-mail adresa,
adresa,
broj telefona,
podatke o naručenim proizvodima.

Svi podaci prikupljeni putem ove web stranice ili na drugi način priopćeni SHOP d.o.o. prikupljaju se u svrhu obavljanja osnovne djelatnosti SHOP d.o.o., tj. online i katalošku prodaju, odnosno odgovoranje na vaše upite, pripremanje ponude, pripremanje i sklapanje ugovora, izvršavanje ugovora i ispunjenje vaše narudžbe temeljem činjenice da s nama stupate u ugovorni odnos. Ukoliko nam ne želite dati te podatke, ne možemo Vam poslati ponudu, sklopiti ugovor s Vama i time ispuniti Vašu narudžbu.

Prijavite se za primitak novosti (elektronički bilten)
Također se možete pretplatiti na primanje obavijesti i informacija o našim uslugama i aktivnostima na našoj web stranici. U tu svrhu Vas putem e-maila, telefona ili pošte informiramo o novim proizvodima iz svoje ponude, o mogućim akcijama ili nagradnim igrama koje su u izravnoj vezi s SHOP d.o.o. ili njegovih proizvoda i usluga. Očekujemo da ćemo vas o novostima obavijestiti nekoliko puta mjesečno.

Način korištenja podataka
Svi podaci prikupljeni po gore navedenoj pravnoj osnovi koristit će se u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni te se neće prosljeđivati trećim osobama bez Vašeg pristanka.

U okviru zakonskih ovlasti Vaši osobni podaci dostavljaju se sljedećim korisnicima podataka:

davateljima poštanskih usluga i usluga dostave naručenih proizvoda, davateljima usluga uništavanja datoteka i nosača podataka;
pružateljima informatičkih usluga u sklopu servisiranja i održavanja softvera;
voditelju obrade podataka i administratoru web stranice.

SHOP d.o.o. se obvezuje da Vaše osobne podatke neće prosljeđivati niti prenositi trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji.

Pohrana podataka
Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su pojedinačni podaci prikupljeni i dalje korišteni, a to su:

log datoteke web poslužitelja čuvaju se 3 (tri) mjeseca;
podaci o zahtjevu čuvaju se najkasnije do kraja godine koja slijedi nakon zadnjeg zahtjeva;
svi podaci vezani uz poslovnu suradnju i sklopljen ugovor čuvaju se 5 (pet) godina nakon sklapanja suradnje na temelju sklopljenog ugovora;
vaši podaci za kontakt u svrhu izravnog marketinga obrađuju se do otkazivanja.

Ako postoji drugačije zakonsko razdoblje pohrane za određene podatke koji se obrađuju za realizaciju ugovora (npr. računovodstveni ili porezni podaci), razdoblje pohrane je 6 odnosno 10 godina. Tijekom tog vremena obrada podataka je ograničena.

Zaštita osobnih podataka
SHOP d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke koje nam dostavite korištenjem naše web stranice ili na drugi način. SHOP d.o.o. će učiniti sve da zaštiti osobne podatke od bilo kakvih povreda i zloporaba.

Osobne podatke pohranjujemo u računalnom obliku. Naši računalni sustavi zaštićeni su tehničkim i organizacijskim mjerama koje sprječavaju slučajno ili nezakonito uništenje, gubitak, promjenu i neovlašteno otkrivanje ili pristup vašim osobnim podacima.

Nakon prestanka potrebe za upravljanjem podacima, tj. nakon ispunjenja svrhe za koju su podaci prikupljeni, podaci se odmah i nepovratno te trajno brišu.

Budući da na web stranici SHOP d.o.o. postoje određene poveznice na druge web stranice koje nisu ni na koji način povezane s tvrtkom SHOP d.o.o., ne preuzimamo nikakvu odgovornost za zaštitu podataka na tim web stranicama.

Vaša prava
SHOP d.o.o. osigurava ostvarivanje svih Vaših prava koja Vam pripadaju u vezi s obradom Vaših osobnih podataka.

Odjava od primanja novosti (elektronički bilten)

Ukoliko više ne želite primati obavijesti o novostima putem e-pošte, možete se odjaviti putem linka za automatsku odjavu u svakom e-biltenu ili nam poslati e-mail sadržaja „ODJAVA“ na e-mail adresu: info@strauss.hr Ukoliko više ne želite primati naše tiskane kataloge, možete nas obavijestiti na broj telefona: 01 / 690 0000.

Osoba na koju se osobni podaci odnose može u svakom trenutku zatražiti od tvrtke SHOP d.o.o. da:
potvrdi da li se podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,
omogući pristup osobnim podacima (tj. pregled i kopiranje ili kopiranje),
daje informacije vezane uz obradu tih podataka (npr. o svrsi obrade, vrsti osobnih podataka, korisnicima kojima su ili će biti dostavljeni osobni podaci, očekivanom razdoblju čuvanja podataka, tehničkim i organizacijskim mjerama za zaštitu podataka i dr.) ,
omogući ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose te mu omogućiti dopunu nepotpunih osobnih podataka,
omogući pravo na brisanje osobnih podataka (tzv. pravo na zaborav),
omogući pravo na ograničenje obrade,
omogućuje pravo prigovora na obradu ako se obrada podataka temelji na legitimnom interesu voditelja obrade, uključujući izradu profila,
omogući pravo na prenosivost podataka i dati mu podatke u uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu ili ih dati izravno drugom voditelju obrade,
omogući pravo na opoziv privole kada se osobni podaci obrađuju na temelju privole, pri čemu opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se provodila do njezina opoziva
daje dodatne informacije o svom pravu na žalbu nadležnom nadzornom tijelu.

Pravo da Shop d.o.o osobi na njen zahtjev u skladu s važećim zakonodavstvom dostavi i druge informacije u vezi s njegovim osobnim podacima koje obrađuje.

Shop d.o.o. se obvezuje odgovoriti na zahtjeve osobe na koju se osobni podaci odnose bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u zakonom propisanim rokovima.

Kontakt
Odgovorna osoba u Shop d.o.o. odgovorit će na pitanja o povjerljivosti Vaših podataka, načinu prikupljanja i obrade podataka, odnosno na Vaše zahtjeve za ostvarivanje prava u vezi s Vašim podacima:

Kontakt osoba za Shop d.o.o.: Darko Rebec,
Broj telefona: +386 5 37 34 000

Promjene
Zadržavamo pravo povremenog prilagođavanja Izjave o zaštiti osobnih podataka stvarnom stanju i zakonodavstvu u području zaštite osobnih podataka. Iz tog razloga Vas molimo da prije svakog prijenosa osobnih podataka provjerite aktualnu verziju, kako biste bili upoznati s mogućim izmjenama i dopunama.

O kolačićima (Cookies)
Kako bi naša web stranica ispravno funkcionirala, morate omogućiti kolačiće u svom pregledniku.

Što su kolačići?
Kolačići su mali paketi podataka koji se pohranjuju na vašem računalu kada posjetite web stranicu. Prilikom sljedeće posjete, sadržaj kolačića šalje se natrag na poslužitelj. Uz njihovu pomoć, naš poslužitelj vas "prepoznaje" prilikom sljedećeg posjeta. Također, uz njihovu pomoć poslužitelj "odvaja" trenutne posjetitelje. Također koristimo kolačiće (ili slične podatke o pregledavanju, npr. Flash kolačiće) za prepoznavanje sadržaja na stranici. Bez omogućenih kolačića nije moguće obaviti kupnju na našoj web stranici, a onemogućeno je i nekoliko naprednih radnji (npr. dodavanje proizvoda u košaricu), stoga vas molimo da omogućite prihvaćanje kolačića s naše web stranice.
Kolačići nisu novost u računalstvu. Svi posjetitelji web stranice već imaju mnogo kolačića s različitih web stranica pohranjenih na svojim uređajima: prijenosnim računalima, tabletima, mobilnim telefonima i pametnim telefonima. Jedina novost je da novim zakonodavstvom (ZEKom-1) dolazi do prilično neobičnih promjena u pogledu obavješćivanja odnosno pristanak posjetitelja na njihovo korištenje.
Bez korištenja kolačića nije moguće da vas preglednik "zapamti" kada posjetite gmail ili facebook....

Zašto su kolačići potrebni?
Igraju vrlo važnu ulogu u pružanju online usluga prilagođenih korisnicima. Interakcija između online korisnika i web stranice brža je i lakša uz pomoć kolačića. Uz pomoć kolačića web stranica pamti odabire, postavke i iskustvo posjetitelja, a rezultat je brži rad, manje tipkanja i općenito učinkovitije i ugodnije pregledavanje weba.

Neki konkretni primjeri korištenja kolačića:
- proizvodi u košarici
- Informacije o prijavi

Onemogućavanje kolačića
Vi odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem uređaju. Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića odaberite web preglednik koji koristite.
 
Internet Explorer 10
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Mozilla Firefox
Chrome
Safari (angleški jezik)
Opera (angleški jezik)

S PDV-om ili bez PDV-a?

Za svoje kupce fizičke osobe možemo navesti cijene s PDV-om.

Odaberite: